Färg är också yta och känsla

Det går att måla och färgsätta både väggar, tak, golv och snickerier. Färg är roligt men det gäller att välja rätt färgtyp för rummet. Här bjuder vi på några användbara tips från en målare.

Färg kan vara så mycket mer än bara en kulör. Färg är också en yta och en känsla. Gröna och bruna nyanser kan föra tankarna till naturen medan rött, gult och orange ger ett mer varmt intryck som ofta får oss att trivas bättre. En målad yta kan också vara matt eller högblank, men också ha livfulla skiftningar beroende på vilken färgtyp som använts.

Det finns kalkfärg, färg som ser ut som betong, griffelfärg, och naturliga färger som linoljefärg och äggoljetempera. Färg är en hel vetenskap och variationerna är nästintill oändliga, och det är därför många väljer att ta hjälp av en professionell målare i Solna.

Välj rätt färgtyp till de olika rummen

Det går att måla själv, men att få det att se professionellt ut är desto svårare. Det går inte att slarva med grundarbetet och det är nästan viktigare än själva målandet. Därför lönar det sig verkligen att ta hjälp av en professionell målare. Då kan man också få hjälp med färgsättning och färgval till olika rum. Kök och badrum ska exempelvis helst målas med en färg som tål att väggarna torkas av lite då och då. Att anlita en målare behöver inte bli så dyrt eftersom man kan använda sig av rot-avdraget. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan olika målerifirmor.