Ta professionell hjälp vid en pianoflytt

Alla som någon gång har genomfört en flytt vet att det är ett projekt som tar betydligt längre tid än vad man från början räknat med och detta oavsett vilken typ av bostad man äger. Det är nämligen dels svårt att planera kring hur mycket saker man har samt hur mycket som också får plats med i det fordon man hyrt; något som gör att man tvingas åka fram och tillbaka flera gånger. En process som tar både onödig tid och som i en större stad som Stockholm kan vara rent förödande då trafiken där – som bekant – kan vara väldigt förrädiskt. Dessutom så spelar även de tyngre sakerna man äger in också – sängen och soffan är det som alla kan relatera till gällande sådana – och hur man flyttar dessa.

Avgörande i en sådan fråga är hur bostaden ser ut och här kan man säga att en soffa alltid är enklare att bära om man bor på nedre plan eller i en enplansvilla. Så fort man kommer upp en- eller flera våningar så kommer problem att uppstår och det är också dessa problem som leder till att många flyttar drar ut rejält på tiden.

Kort sagt; ska man flytta en säng eller en soffa från högsta våningen i en fastighet i Stockholm så kommer denna typ av flytt att ställa höga krav både på fysik och på lösningar gällande hur man ska vinkla möbeln i fråga. Här har vi då inte ens nämnt att det finns betydligt tuffare saker att flytta än en säng eller en soffa. Ska man exempelvis genomföra en pianoflytt i Stockholm så har man onekligen ett svårt, och för att inte säga, omöjligt projekt framför sig om man bor i sådan bostad i Stockholm som vi nämnde ovan.

Lyckligtvis så har man där ett ganska stort utbud av hjälp där man ser att flyttfirmor specialiserat sig på just dessa tyngre lyft dit vi räknar en pianoflytt – och hjälp, det är något som i de flesta fall verkligen behövs. Vi ska nämligen inte lura oss själv i det här fallet. Att bära ett piano eller någon annan tyngre, otymplig pjäs, är inte bara en fara för möbeln i fråga; det finns en uppenbar risk att man skadar sig själv också.

Risk för personskada vid tyngre lyft

Om man på egen hand – tillsammans med sina vänner – försöker sig på en pianoflytt via trappor så kommer varenda litet misstag att innebära en stor risk för skada. Det är också av den anledningen som man alltid bör anlita professionell hjälp vid sådana flyttar. En flyttfirma som dels har vana och rätt teknik och som dels också – om det skulle krävas – kan flytta exempelvis ett piano via utsidan av huset snarare än att bära det.

I vissa fall så kan nämligen den säkraste vägen vid en pianoflytt ske – visa skylift – på husets utsida. En sådan bedömning är ingenting som en lekman kan göra och därför så kräver situationer av denna kaliber alltid en kontakt med professionell hjälp av en flyttfirma som specialiserat sig på området tunga lyft och besvärliga flyttar.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips