Trafikskola i Södertälje – allt du behöver för att ta körkort

En bra trafikskola i Södertälje hjälper dig med allt du behöver för att komma igång med övningskörningen, och lotsar dig hela vägen fram till körkortet.

Det går att lära sig köra bil utan att skriva in sig på en trafikskola. Men det går inte att ta körkort utan att göra det. Även om du övningskör privat måste vissa obligatoriska moment utföras på trafikskola. Obligatorisk betyder att det är ett krav.

Till exempel hör de moment som kallas riskettan och risktvåan till de obligatoriska delarna av körkortsutbildningen. I risktvåan ingår halkbanan, vilket många brukar tycka är ett roligt inslag i körkortsutbildningen. Då får du köra snabbt på en mycket hal bana, för att känna hur bilen beter sig på halt väglag.

Trafikskola nödvändigt för att övningsköra privat

När du vänder dig till en trafikskola i Södertälje kommer du få utförlig information om allt som krävs för att ta körkort. Du kommer till exempel få veta att både du och den du tänkt övningsköra med behöver gå en kortare utbildning innan ni får köra igång. Det är alltså inte längre så att du kan övningsköra privat helt på eget bevåg.

Först måste du ha tillstånd klart, så kallat lämplighetsintyg, och både du och din handledare behöver ha gått nyss nämnda utbildning. Detta är obligatoriskt för alla som ska övningsköra i Sverige. Om din privata handledare redan har hjälpt andra med övningskörning har hen troligen redan denna utbildning i bagaget, och behöver inte gå den en gång til.l

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar