Värt att köpa Windows 11?

Köp Windows 11 – eller? Den frågan har kommit att bli lite av en het potatis som delat folk i två läger. Klart står att Windows 11 är ett riktigt bra operativsystem som tar ditt användande till en helt ny nivå – oavsett om du använder din dator mestadels för att spela eller om du har den för arbete eller studier.

Det handlar om ett rent och snygg operativsystem som är enkelt att både sätta sig in i och att använda. Funktionerna möjliggör ett växlande mellan olika enheter och det öppnar för en ökad flexibilitet som kan förenkla exempelvis hemarbete eller arbete ute hos kund.

Kort sagt: det handlar om en riktigt bra lösning som dessutom inte kostar allt för mycket pengar. Och, som vanligt då det kommer till Microsoft så handlar det dessutom om att säkerheten är premierad och att man som användare vet att man har ett fullgott skydd i samband med att man arbetar, spelar eller studerar. Baserat på detta: köp Windows 11!

Kritiken har svalnat

Men, det var det här med två läger. Vad handlar skepticismen om? Det man måste vara medveten om är att när Microsoft lanserar någonting nytt så brukar det A) handla om en lösning som skiljer sig mycket från föregångarna och B) att det normalt är långt mellan lanseringarna.

Windows 11 släpptes dels ganska kort inpå – med Microsofts mått mätt – Windows 10 och dels så skiljer dessa båda operativsystem sig inte så mycket åt. Windows 11 är snyggare rent designmässigt och har ett tydligare gränssnitt och en bättre grafik, men i övrigt så finns det faktiskt inte – utöver några fina funktioner – så himla mycket som skiljer dessa åt.

Köp Windows 11? Nej – inte nödvändigtvis om du redan har Windows 10. Det är ett råd vi kan ge. Förr eller senare är det dags att göra en uppgradering, men har du nyligen bytt till Windows 10 så är det inte någon panik. Har du däremot ett betydligt äldre operativsystem så är det definitivt läge att byta och att välja Windows 11. Det man ska tillägga är även att den värsta kritiken har lagt sig. Fler och fler inser att det de facto handlar om ett operativsystem som har enorma uppsidor.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips