Lätt att boka seriös städfirma i Stockholm

När man bokar en städfirma i Stockholm är det viktigt att bara anlita ett seriöst företag eftersom man själv ofta inte är på plats när arbetet utförs.

Det finns många som erbjuder städtjänster i Stockholm så det kan vara svårt att välja vilket företag som man ska anlita. Ett bra sätt att hitta någon man kan lita på är att boka provstädning. Detta innebär att den som ska städa ditt hem kommer och tittar på bostaden och städar den under ditt överinseende.

Ni går gemensamt igenom vad som behöver göras. Provstädningen ger en bra uppfattning om hur arbetet går till och hur lång tid det kommer att ta. Om du blir nöjd kan ni därefter komma överens om hur ofta det behöver städas. Du får ett fast pris och faktureras en gång i månaden med 25 dagars betalningstid.

En seriös städfirma betalar skatt och sociala avgifter

Den som städar ska ha en bra arbetsmiljö och bra anställningsvillkor. Därför ska du anlita ett företag som betalar skatt och sociala avgifter för sin personal. Det är viktigt att de har ordnade arbetsförhållanden och regelbunden vidareutbildning för att hålla kvaliteten på arbetet på topp.

För att du ska ha möjlighet till rut-avdrag på städtjänsten krävs det att företaget har F-skattsedel. Skulle den som utför tjänsten bli sjuk eller skadad är det också viktigt att de har tillgång till god företagshälsovård och sjukskrivning. Den som känner sig uppskattad och väl omhändertagen gör ett bättre jobb.

Det ska finnas försäkringar när du anlitar en städfirma

Även den mest rutinerade städpersonalen kan hamna i en situation där något går sönder eller skadas. Då är det viktigt att det i ert avtal tydligt framgår att företaget har en ansvarsförsäkring och står för alla kostnader för skadan. Seriösa städföretag redovisar alltid tydligt vilka förutsättningar som gäller.

Ett bra sätt att kontrollera hur bra en städfirma i Stockholm gör sitt arbete är att ta referenser. Titta inte bara på vad som står på hemsidan utan be också om att få kontrollera att det stämmer. Skulle du exempelvis vara missnöjd med en utförd tjänst ska du kunna kontakta företaget och få en ny städning. På hemsidan ska det vara lätt att skicka en intresseanmälan och sedan få förslag på provstädning.

Miljömedvetenhet utmärker en seriös städfirma

Företag som står för en hög miljömedvetenhet använder sig av kollektivtrafiken när de är ute på uppdrag. Detta innebär att de inte har med städutrustning utan använder det som finns i hemmet. I samband med provstädning och bokning kommer du att få information om vilken utrustning och vilka produkter som behöver finnas för att städningen ska kunna utföras på ett bra sätt. Svanenmärkta är exempelvis att föredra.

Vill du ha ytterligare hjälp utöver den regelbundna städningen kan du komplettera din beställning. Byte av lakan, strykning, storstädning av kök och skåp eller fönstertvätt är sådant som behöver göras med jämna mellanrum och som ger en lyxig känsla i vardagen att få hjälp med. När du vänder dig till ett etablerat företag är det lätt att beställa utan bindande avtal.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ